Krijg je hier ook niet onmiddellijk zin in? 😍

Deze speculaasbun is eens iets anders voor Sinterklaas. Gemaakt met desemspeculaas, banketbkkersroom en chocoladedrops is deze een topper voor zoetebekken!

Echt om van te smullen! 🤤

💡Gist-je-dat:

Speculaas of speculoos, is dat niet hetzelfde? Het antwoord is… nee! Ontdek hier wat het verschil is en kies jouw favoriete koekje.

Speculaas en speculoos zijn twee verschillende koekjes. Hét verschil zijn de smaakmakers die gebruikt worden. In speculaas worden speculaaskruiden gebruikt, een mengsel van kaneel, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, kardemom en witte peper. Soms worden er ook nog andere specerijen aan toegevoegd, dat is een beetje afhankelijk van wie de specerijenmix samenstelt. Je kunt trouwens makkelijk zelf je speculaaskruiden samenstellen. De -loos in speculoos betekent dat het koekje zonder speculaaskruiden wordt gemaakt. Meestal wordt er kandijsiroop of gebrande suiker gebruikt voor de kleur en vaak ook kaneel voor de smaak en geur, maar geen andere specerijen.

In Nederland wordt van oudsher meestal speculaas gegeten, in België gaat het meestal om speculoos. Dat komt doordat specerijen in Nederland, dankzij hun kolonies in het Verre Oosten, een pak goedkoper waren dan bij ons. Daarom maakten Belgen meestal de goedkopere variant, zonder speculaaskruiden.

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, bestaat in het Frans alleen het woord speculoos, dat voor de beide koekjes wordt gebruikt. Franstaligen maken dus geen onderscheid tussen speculaas en speculoos.
  Algist Bruggeman NV

  Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be

  NIEUW!

  Star’Bake Meergranen Volkoren

  Vol smaak, vol ambacht
  Star’bake Meergranen Volkoren is een premix voor al uw meergranen en volkoren broodsoorten, groot en klein. Dit zowel voor rechtstreekse als tweefasen verwerking en voor remrijs of diepvriestoepassingen.

  Eenvoudig en gewoon lekker
  Jouw voordelen:

  • Geschikt voor 100% volkorenbrood
  • Inzetbaar voor diverse meergranen
   broodsoorten
  • Geeft een mooi volume
  • Uitermate geschikt voor 2 fasen
  • Bewaar je eigen signatuur
  • Eenvoudige receptuur

  Ben je ook zo enthousiast om hem te gaan testen?

  Vraag nu een demo aan met een proefbakker