Oranjebrioche
Recept voor koningsdag
Recept voor koningsdag
Grondstof | % | g |
---|---|---|
Bloem 12,5/680 | 100 | 10 000 |
Bruggeman+ (Kastalia) | 10 (15) | 1000 (1500) |
Zout* | 2 | 200 |
Suiker | 5 | 500 |
Croustilis Meesterlijk Zacht Kleinbrood | 15 | 1500 |
Boter | 20 | 2000 |
Eieren | 15 | 1500 |
Water | 35 | 3500 |
Sinaasappelblokjes geconfijt | 35 | 3500 |
Parelsuiker | 15 | 1500 |
* Zoutgehalte aanpassen aan lokale wetgeving | 25 200 |
Zetselrijs | 15min |
Mengen + kneden | Overige grondstoffen doormengen en deeg afkneden |
Deegtemperatuur | 23°C |
Mengen | Vulling van sinaasappel en suiker doormengen |
Bulkrijs | 20min |
Afwegen | 1350g + 450g |
Bolrijs | 10min |
Verdelen/opbollen | 30stuks |
Narijs | 35-40min in rijskast |
Opmaken | Halverwege de rijs aan vier zijden inknippen en kleine bolletjes drukken |
Dorreren | Voor het bakken |
Bakken | Rotatieoven 230°C ca 7-8min |
Mengen | Zetsel maken van helft bloem, gist, suiker, eieren, water |
NIEUW!
Star’Bake Meergranen Volkoren
Vol smaak, vol ambacht
Star’bake Meergranen Volkoren is een premix voor al uw meergranen en volkoren broodsoorten, groot en klein. Dit zowel voor rechtstreekse als tweefasen verwerking en voor remrijs of diepvriestoepassingen.
Eenvoudig en gewoon lekker
Jouw voordelen:
Ben je ook zo enthousiast om hem te gaan testen?
Vraag nu een demo aan met een proefbakker