Oranjebrioche
Recept voor koningsdag
Recept voor koningsdag
Grondstof | % | g |
---|---|---|
Bloem 12,5/680 | 100 | 1000 |
Bruggeman+ (Kastalia) | 10 (15) | 1000 (1500) |
Zout* | 2 | 200 |
Suiker | 5 | 500 |
Croustilis Meesterlijk Zacht Kleinbrood | 15 | 1500 |
Boter | 20 | 2000 |
Eieren | 15 | 1500 |
Water | 35 | 3500 |
Sinaasappelblokjes geconfijt | 35 | 3500 |
Parelsuiker | 15 | 1500 |
* Zoutgehalte aan te passen aan lokale wetgeving | 25 200 |
Mengen | Zetsel maken van helft bloem, gist, suiker, eieren en water |
Zetselrijs | 15min |
Mengen++kneden | Overige grondstoffen doormengen en deeg afkneden |
Deegtemperatuur | 23°C |
Mengen | Vulling van sinaasappel en suiker doormengen |
Bulkrijs | 20min |
Afwegen | 450g |
Bolrijs | 10min |
Verdelen/opbollen | 30 stuks |
Narijs | 35-40min in de rijskast |
Opmaken | Halverwege de rijs in vier steken |
Dorreren | Voor het bakken |
Decoreren | Met suikerparels |
Bakken | Rotatieoven 210°C ca 25-30min |
NIEUW!
Star’Bake Meergranen Volkoren
Vol smaak, vol ambacht
Star’bake Meergranen Volkoren is een premix voor al uw meergranen en volkoren broodsoorten, groot en klein. Dit zowel voor rechtstreekse als tweefasen verwerking en voor remrijs of diepvriestoepassingen.
Eenvoudig en gewoon lekker
Jouw voordelen:
Ben je ook zo enthousiast om hem te gaan testen?
Vraag nu een demo aan met een proefbakker