Oranjebrioche
Recept voor koningsdag
Recept voor koningsdag
Grondstof | % | g |
---|---|---|
Bloem 12,5/680 | 100 | 1000 |
Bruggeman+ (Kastalia) | 10 (15) | 1000 (1500) |
Zout* | 2 | 200 |
Suiker | 5 | 500 |
Croustilis Meesterlijk Zacht Kleinbrood | 15 | 1500 |
Boter | 20 | 2000 |
Eieren | 15 | 1500 |
Water | 35 | 3500 |
Sinaasappelblokjes geconfijt | 35 | 3500 |
Parelsuiker | 15 | 1500 |
* Zoutgehalte aan te passen aan lokale wetgeving | 25 200 |
Mengen | Zetsel maken van helft bloem, gist, suiker, eieren en water |
Zetselrijs | 15min |
Mengen++kneden | Overige grondstoffen doormengen en deeg afkneden |
Deegtemperatuur | 23°C |
Mengen | Vulling van sinaasappel en suiker doormengen |
Bulkrijs | 20min |
Afwegen | 450g |
Bolrijs | 10min |
Verdelen/opbollen | 30 stuks |
Narijs | 35-40min in de rijskast |
Opmaken | Halverwege de rijs in vier steken |
Dorreren | Voor het bakken |
Decoreren | Met suikerparels |
Bakken | Rotatieoven 210°C ca 25-30min |
De Brûche, een bûche in een nieuw bakkersjasje!
Heerlijk alternatief voor tijdens de kerstdagen. De gekende bûche met een nieuwe twist: deze Brûche maak je met brood en amandelspijs, echt genieten!
De noten complementeren het zurige van de cranberries, het bittere van de chocolade en de zoetigheid van de amandelspijs.
Download hem snel hieronder!
Voordelen:
– Hoeft niet in de frigo
– Blijft zeker 3-4 dagen goed