Recept

Grondstoffen%Kg
Tarwebloem 11,5/68010010 000
Croustilis luxe151 500
Bruggeman + (Kastalia)6 (9)600 (900)
Zout2200
Boter5500
Suiker5500
Eigeel5500
Water*525200
Totaal18 400
*het opgegeven waterpercentage is afhankelijk van de gebruikte bloem

Proces

Mengen/kneden*3min in eerste versnelling + 6min in tweede versnelling
Deeg T°26°C
Bulkrijs15min
Verdelen en opbollen 1200kg, 15 stuks
Bolrust 10-15min
Verdelen en opbollen Verdelen met machine 30stuks per plaat
Nodig 4 stuks 30 gram samenvoegen (samen 120 gram) lichtjes bollen en langmaken
Nodig 3 stuks 30 gram (samen 90 gram) samenvoegen lichtjes bollen
Nodig 2 stuks 30 gram (60g gram) samenvoegen lichtjes bollen
Nodig 1 stuks 30 gram langmaken
Nodig 1 stuks +/- 20 gram langmaken
Maak alle 5 stukjes deeg lang en bouw op kerstboom op
Narijs**60 Minuten bij kast 30°C/ 80% relatieve vochtigheid
InstrijkenGebruik eistrijksel en spuit in
Decoreer met suikerStrooi parelsuiker (kleine korrel)
Afbak + afbaktijd245°C, 9-12min
*steeds afhankelijk van de gebruikte kneder
**het opgegeven rijsproces is een indicatie en steeds te verifiëren naar eigen accomodatie

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be

NIEUW!

🆕 De Algist Bruggeman & me app!

📲 Alles wat je nodig hebt perfect binnen handbereik!

Of je nu…
productinformatie wil opzoeken,
nieuwe smaakcombinaties wil ontdekken
contact wil opnemen met een medewerker,
je graag laat inspireren door leuke recepten 🥐🥯🍞🥖,
onze collega’s aan het werk wil zien in talrijke video’s 📹,

Het zit klaar voor jou in de app van Algist Bruggeman!

Het zit klaar voor jou in de app van Bruggeman!

Download hem nu