Kerstboom in zacht luxe deeg
Ideaal voor de kerstdagen!
Ideaal voor de kerstdagen!
Grondstoffen | % | Kg |
---|---|---|
Tarwebloem 11,5/680 | 100 | 10 000 |
Croustilis luxe | 15 | 1 500 |
Bruggeman + (Kastalia) | 6 (9) | 600 (900) |
Zout | 2 | 200 |
Boter | 5 | 500 |
Suiker | 5 | 500 |
Eigeel | 5 | 500 |
Water* | 52 | 5200 |
Totaal | 18 400 | |
*het opgegeven waterpercentage is afhankelijk van de gebruikte bloem |
Mengen/kneden* | 3min in eerste versnelling + 6min in tweede versnelling |
Deeg T° | 26°C |
Bulkrijs | 15min |
Verdelen en opbollen | 1200kg, 15 stuks |
Bolrust | 10-15min |
Verdelen en opbollen | Verdelen met machine 30stuks per plaat |
Nodig 4 stuks 30 gram samenvoegen (samen 120 gram) lichtjes bollen en langmaken | |
Nodig 3 stuks 30 gram (samen 90 gram) samenvoegen lichtjes bollen | |
Nodig 2 stuks 30 gram (60g gram) samenvoegen lichtjes bollen | |
Nodig 1 stuks 30 gram langmaken | |
Nodig 1 stuks +/- 20 gram langmaken | |
Maak alle 5 stukjes deeg lang en bouw op kerstboom op | |
Narijs** | 60 Minuten bij kast 30°C/ 80% relatieve vochtigheid |
Instrijken | Gebruik eistrijksel en spuit in |
Decoreer met suiker | Strooi parelsuiker (kleine korrel) |
Afbak + afbaktijd | 245°C, 9-12min |
*steeds afhankelijk van de gebruikte kneder | |
**het opgegeven rijsproces is een indicatie en steeds te verifiëren naar eigen accomodatie |
NIEUW!
Star’Bake Meergranen Volkoren
Vol smaak, vol ambacht
Star’bake Meergranen Volkoren is een premix voor al uw meergranen en volkoren broodsoorten, groot en klein. Dit zowel voor rechtstreekse als tweefasen verwerking en voor remrijs of diepvriestoepassingen.
Eenvoudig en gewoon lekker
Jouw voordelen:
Ben je ook zo enthousiast om hem te gaan testen?
Vraag nu een demo aan met een proefbakker