Kerstboom in zacht luxe deeg
Ideaal voor de kerstdagen!
Ideaal voor de kerstdagen!
Grondstoffen | % | Kg |
---|---|---|
Tarwebloem 11,5/680 | 100 | 10 000 |
Croustilis luxe | 15 | 1 500 |
Bruggeman + (Kastalia) | 6 (9) | 600 (900) |
Zout | 2 | 200 |
Boter | 5 | 500 |
Suiker | 5 | 500 |
Eigeel | 5 | 500 |
Water* | 52 | 5200 |
Totaal | 18 400 | |
*het opgegeven waterpercentage is afhankelijk van de gebruikte bloem |
Mengen/kneden* | 3min in eerste versnelling + 6min in tweede versnelling |
Deeg T° | 26°C |
Bulkrijs | 15min |
Verdelen en opbollen | 1200kg, 15 stuks |
Bolrust | 10-15min |
Verdelen en opbollen | Verdelen met machine 30stuks per plaat |
Nodig 4 stuks 30 gram samenvoegen (samen 120 gram) lichtjes bollen en langmaken | |
Nodig 3 stuks 30 gram (samen 90 gram) samenvoegen lichtjes bollen | |
Nodig 2 stuks 30 gram (60g gram) samenvoegen lichtjes bollen | |
Nodig 1 stuks 30 gram langmaken | |
Nodig 1 stuks +/- 20 gram langmaken | |
Maak alle 5 stukjes deeg lang en bouw op kerstboom op | |
Narijs** | 60 Minuten bij kast 30°C/ 80% relatieve vochtigheid |
Instrijken | Gebruik eistrijksel en spuit in |
Decoreer met suiker | Strooi parelsuiker (kleine korrel) |
Afbak + afbaktijd | 245°C, 9-12min |
*steeds afhankelijk van de gebruikte kneder | |
**het opgegeven rijsproces is een indicatie en steeds te verifiëren naar eigen accomodatie |
NIEUW!
🆕 De Algist Bruggeman & me app!
📲 Alles wat je nodig hebt perfect binnen handbereik!
Of je nu…
productinformatie wil opzoeken,
nieuwe smaakcombinaties wil ontdekken
contact wil opnemen met een medewerker,
je graag laat inspireren door leuke recepten 🥐🥯🍞🥖,
onze collega’s aan het werk wil zien in talrijke video’s 📹,
Het zit klaar voor jou in de app van Algist Bruggeman!
Het zit klaar voor jou in de app van Bruggeman!
Download hem nu