Recept

Grondstoffen%Kg
Tarwebloem 11,5/68010010 000
Croustilis luxe151 500
Bruggeman + (Kastalia)6 (9)600 (900)
Zout2200
Boter5500
Suiker5500
Eigeel5500
Water*525200
Totaal18 400
*het opgegeven waterpercentage is afhankelijk van de gebruikte bloem

Proces

Mengen/kneden*3min in eerste versnelling + 6min in tweede versnelling
Deeg T°26°C
Bulkrijs15min
Verdelen en opbollen 1200kg, 15 stuks
Bolrust 10-15min
Verdelen en opbollen Verdelen met machine 30stuks per plaat
Nodig 4 stuks 30 gram samenvoegen (samen 120 gram) lichtjes bollen en langmaken
Nodig 3 stuks 30 gram (samen 90 gram) samenvoegen lichtjes bollen
Nodig 2 stuks 30 gram (60g gram) samenvoegen lichtjes bollen
Nodig 1 stuks 30 gram langmaken
Nodig 1 stuks +/- 20 gram langmaken
Maak alle 5 stukjes deeg lang en bouw op kerstboom op
Narijs**60 Minuten bij kast 30°C/ 80% relatieve vochtigheid
InstrijkenGebruik eistrijksel en spuit in
Decoreer met suikerStrooi parelsuiker (kleine korrel)
Afbak + afbaktijd245°C, 9-12min
*steeds afhankelijk van de gebruikte kneder
**het opgegeven rijsproces is een indicatie en steeds te verifiëren naar eigen accomodatie

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be
1

Waarom Jules?

Wist je dat je met dit heerlijke Julesbrood inspeelt op de hedendaagse trends. De perceptie van desembrood is
gezond en smaakvol. En dit is ook waar een Julesbrood voor staat. Door het gebruik van deze bamboebakjes kies je ook voor een vereenvoudiging van je productieproces. Je verkoopt namelijk ook het Julesbrood in deze typerende verpakking. Net door het gebruik van deze bamboering in je etalage zorg je voor een ambachtelijke uitstraling die wat extra diversiteit creërt in de winkel.

Jules, dat is kiezen voor een DEEGlijk brood!

Klik hier voor meer informatie