Recept

Grondstoffen%Kg
Tarwebloem 11,5/68010010 000
Croustilis luxe151 500
Bruggeman + (Kastalia)6 (9)600 (900)
Zout2200
Boter5500
Suiker5500
Eigeel5500
Water*525200
Totaal18 400
*het opgegeven waterpercentage is afhankelijk van de gebruikte bloem

Proces

Mengen/kneden*3min in eerste versnelling + 6min in tweede versnelling
Deeg T°26°C
Bulkrijs15min
Verdelen en opbollen 1200kg, 15 stuks
Bolrust 10-15min
Verdelen en opbollen Verdelen met machine 30stuks per plaat
Nodig 4 stuks 30 gram samenvoegen (samen 120 gram) lichtjes bollen en langmaken
Nodig 3 stuks 30 gram (samen 90 gram) samenvoegen lichtjes bollen
Nodig 2 stuks 30 gram (60g gram) samenvoegen lichtjes bollen
Nodig 1 stuks 30 gram langmaken
Nodig 1 stuks +/- 20 gram langmaken
Maak alle 5 stukjes deeg lang en bouw op kerstboom op
Narijs**60 Minuten bij kast 30°C/ 80% relatieve vochtigheid
InstrijkenGebruik eistrijksel en spuit in
Decoreer met suikerStrooi parelsuiker (kleine korrel)
Afbak + afbaktijd245°C, 9-12min
*steeds afhankelijk van de gebruikte kneder
**het opgegeven rijsproces is een indicatie en steeds te verifiëren naar eigen accomodatie

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be