Kerstboom in zacht luxe deeg
Ideaal voor de kerstdagen!
Ideaal voor de kerstdagen!
Grondstoffen | % | Kg |
---|---|---|
Tarwebloem 11,5/680 | 100 | 10 000 |
Croustilis luxe | 15 | 1 500 |
Bruggeman + (Kastalia) | 6 (9) | 600 (900) |
Zout | 2 | 200 |
Boter | 5 | 500 |
Suiker | 5 | 500 |
Eigeel | 5 | 500 |
Water* | 52 | 5200 |
Totaal | 18 400 | |
*het opgegeven waterpercentage is afhankelijk van de gebruikte bloem |
Mengen/kneden* | 3min in eerste versnelling + 6min in tweede versnelling |
Deeg T° | 26°C |
Bulkrijs | 15min |
Verdelen en opbollen | 1200kg, 15 stuks |
Bolrust | 10-15min |
Verdelen en opbollen | Verdelen met machine 30stuks per plaat |
Nodig 4 stuks 30 gram samenvoegen (samen 120 gram) lichtjes bollen en langmaken | |
Nodig 3 stuks 30 gram (samen 90 gram) samenvoegen lichtjes bollen | |
Nodig 2 stuks 30 gram (60g gram) samenvoegen lichtjes bollen | |
Nodig 1 stuks 30 gram langmaken | |
Nodig 1 stuks +/- 20 gram langmaken | |
Maak alle 5 stukjes deeg lang en bouw op kerstboom op | |
Narijs** | 60 Minuten bij kast 30°C/ 80% relatieve vochtigheid |
Instrijken | Gebruik eistrijksel en spuit in |
Decoreer met suiker | Strooi parelsuiker (kleine korrel) |
Afbak + afbaktijd | 245°C, 9-12min |
*steeds afhankelijk van de gebruikte kneder | |
**het opgegeven rijsproces is een indicatie en steeds te verifiëren naar eigen accomodatie |