Panettone
Inspiratie voor de kerstperiode
Inspiratie voor de kerstperiode
Blokgist | % | g |
---|---|---|
Bloem 12,5/680 | 100 | 25 000 |
Water | 45 | 11 250 |
Zout | 1,5 | 375 |
Suiker | 10 | 2 500 |
Boter | 35 | 8 750 |
Eigeel | 5 | 1 250 |
Livendo Levain de blé dur | 8 | 2 000 |
Bruggeman+ blokgist | 1,5 | 375 |
Bloem 12,5/680 | 100 | 25 000 |
Water | 25 | 6 250 |
Zout | 1 | 250 |
Suiker | 50 | 12 500 |
Boter | 35 | 8 750 |
Eigeel | 75 | 18 750 |
Bruggeman+ blokgist | 2 | 500 |
Croustilis Luxe | 5 | 1 250 |
Rozijnen | 83 | 20 750 |
Sinaasschil geconfijt | 35 | 8 750 |
Mengen | behalve boter, 4min in 1e versnelling |
Kneden | boter inwerken, 5min in 2e versnelling |
Kneden | 5min in 2e versnelling |
Bulkrijs | 16h bij 24°C |
Mengen | alles behalve boter en suiker, 4min in eerste versnelling |
Kneden | boter en suiker, inwerken 8min in 2e versnelling |
Mengen | Vulling |
Bulrijs | 60min |
Verdelen | 500g |
Bolrijs | 10minuten |
Opmaken | Opbollen en in papieren bakvorm plaatsen |
Narijs | 3h45 bij 30°C/80% R.H. |
Decoreren | Doreren, decoratie met parelsuiker, insnijden |
Bakken | 35min bij 160°C in rotoroven, zonder stoom |
Afkoelen | Ondersteboven hangend bv met satéstokjes |