Panettone
Inspiratie voor de kerstperiode
Inspiratie voor de kerstperiode
| Blokgist | % | g |
|---|---|---|
| Bloem 12,5/680 | 100 | 25 000 |
| Water | 45 | 11 250 |
| Zout | 1,5 | 375 |
| Suiker | 10 | 2 500 |
| Boter | 35 | 8 750 |
| Eigeel | 5 | 1 250 |
| Livendo Levain de blé dur | 8 | 2 000 |
| Bruggeman+ blokgist | 1,5 | 375 |
| Bloem 12,5/680 | 100 | 25 000 |
| Water | 25 | 6 250 |
| Zout | 1 | 250 |
| Suiker | 50 | 12 500 |
| Boter | 35 | 8 750 |
| Eigeel | 75 | 18 750 |
| Bruggeman+ blokgist | 2 | 500 |
| Croustilis Luxe | 5 | 1 250 |
| Rozijnen | 83 | 20 750 |
| Sinaasschil geconfijt | 35 | 8 750 |
| Mengen | behalve boter, 4min in 1e versnelling |
| Kneden | boter inwerken, 5min in 2e versnelling |
| Kneden | 5min in 2e versnelling |
| Bulkrijs | 16h bij 24°C |
| Mengen | alles behalve boter en suiker, 4min in eerste versnelling |
| Kneden | boter en suiker, inwerken 8min in 2e versnelling |
| Mengen | Vulling |
| Bulrijs | 60min |
| Verdelen | 500g |
| Bolrijs | 10minuten |
| Opmaken | Opbollen en in papieren bakvorm plaatsen |
| Narijs | 3h45 bij 30°C/80% R.H. |
| Decoreren | Doreren, decoratie met parelsuiker, insnijden |
| Bakken | 35min bij 160°C in rotoroven, zonder stoom |
| Afkoelen | Ondersteboven hangend bv met satéstokjes |