Hoe wordt gist gemaakt?

Hiervoor verwijzen we graag naar het productieproces. ...

Wat kan ik aanvangen met “oud” brood?

Is brood te oud geworden om nog als belegde boterham te eten, hoef je het...

Hoe kan ik versgebakken brood best bewaren?

Hoewel je oud worden van brood niet helemaal kan voorkomen, kan je er wel voor...

Hoe werkt gist?

Gist kan op twee manieren “leven”: mét (aërobe gisting) of zonder (anaërobe gisting) zuurstof....

Hoe moet ik droge/verse gist doseren?

Qua dosering komt 100 gram droge gist overeen met 300 gram verse gist. Ofwel...

Wat is het verschil tussen verse en droge gist?

Verse gist bevat ongeveer 30% droge stof en wordt ofwel geperst tot blokken ofwel...

Hoe lang kan ik verse gist bewaren?

Verse blokgist is 4 weken houdbaar bij bewaring in de koelkast aan 4 à...

Wat is de origine van het E-nummer “E491”?

De E491 (sorbitan monostearaat) die Algist Bruggeman gebruikt als emulgator in de instant gist is...

Waar kan ik de Bruggeman producten kopen?

Onze Bruggeman producten zijn te koop in de meeste supermarkten. ...

Waarop moet ik letten als ik gist gebruik?

Klik hier voor meer baktips ...

Mag ik gist invriezen?

In principe kun je geen gist invriezen tenzij je heel snel bij een zeer...

Wat is gist?

Gist is een levend ééncellig micro-organisme, heeft een grootte van ongeveer één honderdste van...

Hoe lang kan ik droge gist bewaren?

Onze droge gist wordt zorgvuldig vacuüm verpakt in aluminium zakjes. Contact met lucht, water...

Wat is melasse?

Melasse is een basisgrondstof voor de productie van bakkersgist. Het is een restproduct dat...

Bevat gist gluten?

Nee, onze gist bevat geen gluten. Gist bevat van nature geen gluten. Tip: controleer...

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be

 

70 jaar Algist Bruggeman: feest mee!
SPAARACTIE VAN 1 MAART TOT 30 JUNI 2020
Spaar voor schitterende geschenken!

Registreer nu