Hoewel je oud worden van brood niet helemaal kan voorkomen, kan je er wel voor zorgen dat het langer duurt voordat het uitdroogt. Invriezen is natuurlijk een mogelijkheid, maar ook deze trucjes zorgen ervoor dat brood langer zijn verse smaak en structuur behoudt.

1. Ongesneden brood bewaart langer. Het zetmeel in brood zet door vermenging met water en opwarming uit en wordt luchtiger en minder stijf. Door blootstelling aan lucht krimp het zetmeel weer en krijgt het zijn oorspronkelijke structuur weer terug. Bij gesneden brood komt veel meer lucht waardoor het brood sneller harder en droger wordt.

2. Begin niet aan het uiteinde van het brood te snijden, maar snijd het eerst doormidden. Snijd de sneetjes brood van de twee grote stukken af en bewaar wat overgebleven is met de twee helften tegen elkaar aan. Lucht kan dan moeilijker het brood binnendringen.

3. Bewaar brood nooit in de koelkast want bij een temperatuur tussen min 5 en plus 5 graden droogt het sneller uit.

4. Verpak het brood bij voorkeur in een luchtdichte plastic zak of – wanneer je van een krokante korst houdt – in een papieren zak en leg die in een goed afsluitbare broodtrommel.

 

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be
1

Waarom Jules?

Wist je dat je met dit heerlijke Julesbrood inspeelt op de hedendaagse trends. De perceptie van desembrood is
gezond en smaakvol. En dit is ook waar een Julesbrood voor staat. Door het gebruik van deze bamboebakjes kies je ook voor een vereenvoudiging van je productieproces. Je verkoopt namelijk ook het Julesbrood in deze typerende verpakking. Net door het gebruik van deze bamboering in je etalage zorg je voor een ambachtelijke uitstraling die wat extra diversiteit creërt in de winkel.

Jules, dat is kiezen voor een DEEGlijk brood!

Klik hier voor meer informatie