Melasse is een basisgrondstof voor de productie van bakkersgist. Het is een restproduct dat ontstaat bij suikerproductie in de suikerfabriek. Melasse is een suikerhoudende grondstof (ca. 50% suiker) en bevat daarnaast niet-suikercomponenten (35%) en water (15%). De gist verbruikt de suiker als koolstofbron en gebruikt daarnaast nog een aantal andere componenten uit de melasse.

De melasse wordt aangevoerd met vrachtwagens of per boot, gelost op de melasselosplaats en van daaruit naar de verschillende opslagtanks gepompt.

Vooraleer de melasse geschikt is voor het gebruik in de gisting, moet ze een vóórbewerking ondergaan in de melassepreparatie. Dit houdt in:

 

  • de melassestroop verdunnen met water tot de gewenste concentratie
  • deze verdunde oplossing met zwavelzuur tot de gewenste pH-waarde brengen
  • het klaren van de verdunde oplossing door centrifugatie om de vaste stoffen te verwijderen
  • het steriliseren van de verdunde oplossing tot 130°C om alle micro-organismen te doden

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be
1

Waarom Jules?

Wist je dat je met dit heerlijke Julesbrood inspeelt op de hedendaagse trends. De perceptie van desembrood is
gezond en smaakvol. En dit is ook waar een Julesbrood voor staat. Door het gebruik van deze bamboebakjes kies je ook voor een vereenvoudiging van je productieproces. Je verkoopt namelijk ook het Julesbrood in deze typerende verpakking. Net door het gebruik van deze bamboering in je etalage zorg je voor een ambachtelijke uitstraling die wat extra diversiteit creërt in de winkel.

Jules, dat is kiezen voor een DEEGlijk brood!

Klik hier voor meer informatie