Gist is een levend ééncellig micro-organisme, heeft een grootte van ongeveer één honderdste van een millimeter en is dus niet met het blote oog zichtbaar.

De wetenschappelijke naam voor bakkersgist is Saccharomyces Cerevisiae. Hierin zit het Latijnse “saccharo” wat zoet of suiker betekent en “myces” wat schimmel betekent. Naast bakkersgist zijn er nog vele andere soorten gistrassen, elk met specifieke eigenschappen (bijv. voor de wijnproductie of voor het brouwen van bier).

Gist kan op twee manieren “leven”: met of zonder zuurstof (aeroob of anaeroob).

 

Als er zuurstof en voedingsstoffen aanwezig zijn dan gaat de gist zich vermenigvuldigen door knopvorming. Als gistfabriek maken wij gebruik van dit mechanisme om gist te produceren. De gistproductie bestaat erin de vermeerdering zodanig te sturen dat specifieke kenmerken van de gist geaccentueerd worden voor de broodproductie. Dit is een delicaat biologisch en hoogtechnologisch proces.

 

De kennis van micro-organismen en van hun levensfuncties is gedurende de laatste decennia sterk toegenomen. Van deze kennis wordt gebruik gemaakt bij het voortdurend zoeken naar betere gistrassen en bij het basisonderzoek naar het optimaliseren van de productieomstandigheden. Door jarenlange ervaring is Algist Bruggeman zo uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de biotechnologie.

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be

24, 25, 26, 27 september, stand 195

Ook dit jaar zijn wij aanwezig op Broodway met een bijzonder leuke stand! Kom zeker eens langs in ons café de glazen boterham want we hebben veel te tonen en te vertellen!

Registreer hier gratis met de code: ALGI2023

Klik hier voor meer informatie