Gist is een levend ééncellig micro-organisme, heeft een grootte van ongeveer één honderdste van een millimeter en is dus niet met het blote oog zichtbaar.

De wetenschappelijke naam voor bakkersgist is Saccharomyces Cerevisiae. Hierin zit het Latijnse “saccharo” wat zoet of suiker betekent en “myces” wat schimmel betekent. Naast bakkersgist zijn er nog vele andere soorten gistrassen, elk met specifieke eigenschappen (bijv. voor de wijnproductie of voor het brouwen van bier).

Gist kan op twee manieren “leven”: met of zonder zuurstof (aeroob of anaeroob).

 

Als er zuurstof en voedingsstoffen aanwezig zijn dan gaat de gist zich vermenigvuldigen door knopvorming. Als gistfabriek maken wij gebruik van dit mechanisme om gist te produceren. De gistproductie bestaat erin de vermeerdering zodanig te sturen dat specifieke kenmerken van de gist geaccentueerd worden voor de broodproductie. Dit is een delicaat biologisch en hoogtechnologisch proces.

 

De kennis van micro-organismen en van hun levensfuncties is gedurende de laatste decennia sterk toegenomen. Van deze kennis wordt gebruik gemaakt bij het voortdurend zoeken naar betere gistrassen en bij het basisonderzoek naar het optimaliseren van de productieomstandigheden. Door jarenlange ervaring is Algist Bruggeman zo uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de biotechnologie.

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be
1

Waarom Jules?

Wist je dat je met dit heerlijke Julesbrood inspeelt op de hedendaagse trends. De perceptie van desembrood is
gezond en smaakvol. En dit is ook waar een Julesbrood voor staat. Door het gebruik van deze bamboebakjes kies je ook voor een vereenvoudiging van je productieproces. Je verkoopt namelijk ook het Julesbrood in deze typerende verpakking. Net door het gebruik van deze bamboering in je etalage zorg je voor een ambachtelijke uitstraling die wat extra diversiteit creërt in de winkel.

Jules, dat is kiezen voor een DEEGlijk brood!

Klik hier voor meer informatie