Verse gist bevat ongeveer 30% droge stof en wordt ofwel geperst tot blokken ofwel als gistkruimels verkocht.

Droge gist, ook wel instant gist genaamd, is een natuurlijke en levende gist in gedroogde vorm. Het drogen van de gist is een uiterst delicaat proces. Droge gist heeft een vochtgehalte van maximum 5%, maar toch is droge gist na contact met water terug levensvatbaar. Dit is een belangrijk verschil met alle andere “instant-producten” zoals melkpoeder of oploskoffie.

Een belangrijk voordeel van de droge gist is dat ze niet vooraf moet opgelost worden in water alvorens ze met het deeg te mengen. Door de fijne korrelstructuur kan de gist droog aan het deeg worden toegevoegd en gebeurt het oplossen tijdens het kneden.

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be
1

Waarom Jules?

Wist je dat je met dit heerlijke Julesbrood inspeelt op de hedendaagse trends. De perceptie van desembrood is
gezond en smaakvol. En dit is ook waar een Julesbrood voor staat. Door het gebruik van deze bamboebakjes kies je ook voor een vereenvoudiging van je productieproces. Je verkoopt namelijk ook het Julesbrood in deze typerende verpakking. Net door het gebruik van deze bamboering in je etalage zorg je voor een ambachtelijke uitstraling die wat extra diversiteit creërt in de winkel.

Jules, dat is kiezen voor een DEEGlijk brood!

Klik hier voor meer informatie