Oranjebrioche
Recept voor koningsdag
Recept voor koningsdag
| Grondstof | % | g |
|---|---|---|
| Bloem 12,5/680 | 100 | 1000 |
| Bruggeman+ (Kastalia) | 10 (15) | 1000 (1500) |
| Zout* | 2 | 200 |
| Suiker | 5 | 500 |
| Croustilis Meesterlijk Zacht Kleinbrood | 15 | 1500 |
| Boter | 20 | 2000 |
| Eieren | 15 | 1500 |
| Water | 35 | 3500 |
| Sinaasappelblokjes geconfijt | 35 | 3500 |
| Parelsuiker | 15 | 1500 |
| * Zoutgehalte aan te passen aan lokale wetgeving | 25 200 |
| Mengen | Zetsel maken van helft bloem, gist, suiker, eieren en water |
| Zetselrijs | 15min |
| Mengen++kneden | Overige grondstoffen doormengen en deeg afkneden |
| Deegtemperatuur | 23°C |
| Mengen | Vulling van sinaasappel en suiker doormengen |
| Bulkrijs | 20min |
| Afwegen | 450g |
| Bolrijs | 10min |
| Verdelen/opbollen | 30 stuks |
| Narijs | 35-40min in de rijskast |
| Opmaken | Halverwege de rijs in vier steken |
| Dorreren | Voor het bakken |
| Decoreren | Met suikerparels |
| Bakken | Rotatieoven 210°C ca 25-30min |