Oranjebrioche
Recept voor koningsdag
Recept voor koningsdag
Grondstof | % | g |
---|---|---|
Bloem 12,5/680 | 100 | 1000 |
Bruggeman+ (Kastalia) | 10 (15) | 1000 (1500) |
Zout* | 2 | 200 |
Suiker | 5 | 500 |
Croustilis Meesterlijk Zacht Kleinbrood | 15 | 1500 |
Boter | 20 | 2000 |
Eieren | 15 | 1500 |
Water | 35 | 3500 |
Sinaasappelblokjes geconfijt | 35 | 3500 |
Parelsuiker | 15 | 1500 |
* Zoutgehalte aan te passen aan lokale wetgeving | 25 200 |
Mengen | Zetsel maken van helft bloem, gist, suiker, eieren en water |
Zetselrijs | 15min |
Mengen++kneden | Overige grondstoffen doormengen en deeg afkneden |
Deegtemperatuur | 23°C |
Mengen | Vulling van sinaasappel en suiker doormengen |
Bulkrijs | 20min |
Afwegen | 450g |
Bolrijs | 10min |
Verdelen/opbollen | 30 stuks |
Narijs | 35-40min in de rijskast |
Opmaken | Halverwege de rijs in vier steken |
Dorreren | Voor het bakken |
Decoreren | Met suikerparels |
Bakken | Rotatieoven 210°C ca 25-30min |