Grondstoffen

Grondstof%g
Bloem 12,5/68010010 000
Bruggeman+ (Kastalia)10 (15)1000 (1500)
Zout*2200
Suiker5500
Croustilis Meesterlijk Zacht Kleinbrood151500
Boter202000
Eieren151500
Water353500
Sinaasappelblokjes geconfijt353500
Parelsuiker151500
* Zoutgehalte aanpassen aan lokale wetgeving25 200

Werkwijze

Zetselrijs15min
Mengen + knedenOverige grondstoffen doormengen en deeg afkneden
Deegtemperatuur23°C
MengenVulling van sinaasappel en suiker doormengen
Bulkrijs20min
Afwegen1350g + 450g
Bolrijs10min
Verdelen/opbollen30stuks
Narijs35-40min in rijskast
OpmakenHalverwege de rijs aan vier zijden inknippen en kleine bolletjes drukken
DorrerenVoor het bakken
BakkenRotatieoven 230°C ca 7-8min
MengenZetsel maken van helft bloem, gist, suiker, eieren, water

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be