Kg bloem Kg deeg
6
Recept % kg
Tarwebloem 80,00 4,800
Roggebloem 10,00 0,600
Roggemeel 10,00 0,600
My sourdough desem 30,00 1,800
Bruggeman + (optioneel) 0,20 0,012
Zout 2,00 0,120
Water 55,00 3,300
Pulso Pain Minute Fresh 3,00 0,180
Water (bassinage) 2,00 0,120
Total weight: 11,532
Proces  

 

mengen* 5′ alleen bloem en water
Autolyse 60′
kneden* 5′ + 3′
Bassinage (optioneel) water inwassen in laatste 2 minuten kneedtijd
deeg T° 25°C
bulkrijs 60 minuten in plastic bak, deeg toeslaan
in kg Gewicht in KG Aantal stuks
afwegen 1 11,5
vormen opbollen en deegmandje leggen
rijzen* overnacht aan 8-10°C
Insnijden
afbakken* oven voorverwarmen op 250°C
Vloeroven afbakken op 235°C 30-35 minuten stoom toevoegen en sleutel gesloten houden
Diepvries bewaren in frigo tot 7 dagen
Bake off 6 minuten aan 240°C
opmerkingen Het toevoegen van gist is optioneel. Bij het correct volgen van de procedure heeft
de desem gemaakt met my sourdough genoeg kracht om brood te laten rijzen
zonder het extra toevoegen van gist.
Wanneer gist niet toegevoegd moet de rijstijd of temperatuur verhoogd worden
* standaard recepten en procedures zijn afgestemd op de grondstoffen en infrastructuur die we bij Algist Bruggeman gebruiken. Daarom bestaat er de mogelijkheid dat sommige factoren moeten aangepast worden.

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be