Lesaffre opent een nieuw Baking Center ™, 100% toegewijd aan zijn industriële klanten, in Wenen – Oostenrijk. Het heeft een strategische ligging in het hart van Europa en heeft als missie de industriële klanten van de groep te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en processen. Het werd officieel ingehuldigd op dinsdag 9 april, in aanwezigheid van Antoine Baule, CEO van Lesaffre.

Als wereldwijde speler op het gebied van gisten en fermentatieproducten, opent Lesaffre een nieuw type Baking Center™ in Oostenrijk, volledig gewijd aan het industrieel bakproces. Het heeft een strategische ligging in het hart van Europa en heeft als missie de industriële klanten van de groep te ondersteunen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en processen. Het werd officieel ingehuldigd op dinsdag 9 april, in aanwezigheid van Antoine Baule, CEO van Lesaffre.

Verbeterde industriële expertise

Het Baking Center TM in Wenen, operationeel sinds begin 2019, is de nieuwste toevoeging aan een internationaal netwerk van meer dan 40 Baking Centra over de hele wereld. Het is het eerste Baking Center TM dat volledig gewijd is aan de industriële klanten van de groep. Deze nieuwe faciliteit zal Lesaffre de dienstverlening aan zijn industriële klanten kunnen verbeteren, waardoor belangrijke ontwikkelingsmogelijkheden in Europa worden geopend.

“In dit nieuwe Baking Center TM, geschikt voor proefprojecten op industriële schaal, bieden we onze klanten en partners de mogelijkheid om tests uit te voeren op onze locatie door hun eigen omstandigheden en beperkingen te simuleren en dit zonder hun producties te verstoren. Hierdoor kunnen we oplossingen op maat met hen ontwikkelen “, zegt Jérôme Lebriez, President van Oriental and Central Europe Area bij Lesaffre.

Het Baking Center TM huisvest een ultramoderne industriële bakkerij, gebouwd rond 4 zones: een deegbereidingszone, een zone voor vormgeving, een koude behandelingszone met een invriescel en tenslotte een bakzone. Daarnaast is er een laboratorium gedeelte dat zich toespitst op het evalueren van de kwaliteit van eindproducten (houdbaarheid, conservering, textuur, enz.). Dit allemaal verspreid over meer dan 600 m².

Op het snijvlak van technologie om de groei van klanten te ondersteunen

Lesaffre, een groep die actief is in meer dan 50 landen waaronder België (Algist Bruggeman), blijft elke dag investeren in talent en innovatieve technologieën om nieuwe oplossingen voor de behoeften van zijn klanten te vinden.

“Innovatie maakt deel uit van de genen van het bedrijf en zal een van de sleutels zijn om de vele uitdagingen van morgen aan te gaan. We willen onze klanten helpen door samen met hen technische en industriële oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan hun eigen innovatiebehoeften. Het opzetten van dit Baking Center™ in het hart van een regio die zo’n belangrijke rol speelt in de evolutie van voedingstrends is essentieel voor Lesaffre”, zegt Antoine Baule, CEO van Lesaffre.

De oprichting van dit experimenteel Baking Center™ is volledig in lijn met Lesaffre’s strategische prioriteiten van innovatie en klantenservice. Lesaffre is sinds 1996 in Oostenrijk aanwezig. De site van Lesaffre Oostenrijk, gelegen in de buurt van dit nieuwe industriële Baking Center™, is toegewijd aan de distributie van bakkersgist en de productie van bakkerij ingrediënten.

Algist Bruggeman NV

Langerbruggekaai 37 • 9000 GENT • Havennr. 7980A • BE0434963737 +32 (0)9 257 08 08 info@algistbrug.be
1

Waarom Jules?

Wist je dat je met dit heerlijke Julesbrood inspeelt op de hedendaagse trends. De perceptie van desembrood is
gezond en smaakvol. En dit is ook waar een Julesbrood voor staat. Door het gebruik van deze bamboebakjes kies je ook voor een vereenvoudiging van je productieproces. Je verkoopt namelijk ook het Julesbrood in deze typerende verpakking. Net door het gebruik van deze bamboering in je etalage zorg je voor een ambachtelijke uitstraling die wat extra diversiteit creërt in de winkel.

Jules, dat is kiezen voor een DEEGlijk brood!

Klik hier voor meer informatie